< Terug naar resultaten

Jobmaatje coachingBij Jobmaatje helpen we jou op weg naar werk. Ben je vastgelopen in de zoektocht naar wat nou echt bij je past en hoe jij jouw talenten kunt inzetten? Of lukt het maar niet om een passende werkplek te vinden? Dan is het fijn als iemand naast je staat die met je meedenkt, die je motiveert, aanmoedigt en ondersteunt. Kortom een echt maatje.

Jobmaatje helpt mensen op stabiel trede 3 en trede 4 en 5 van de participatieladder bij hun zoektocht naar identiteit, bestemming en (vrijwilligers)werk. Wij geloven dat er voor iedereen een kans is om te groeien naar (on)betaald werk. Samen met je maatje ontdek je jouw eigen gaven en talenten én hoe je deze kunt benutten op weg naar werk en op de werkvloer. Wij helpen jou als werkzoekende stapsgewijs door een proces heen om je weer jobfit te maken. Wij bieden coaching en trainingen, bijvoorbeeld voor het voeren van sollicitatiegesprekken. Zo leer je vaardigheden om passend werk te vinden en dit duurzaam te behouden. Wij doen dit meestal in samenwerking met andere partijen zoals de gemeente Arnhem (wijkteams, Werk en Inkomen) en bedrijven en organisaties binnen ons netwerk.

Zo zou je bijvoorbeeld aan de slag kunnen op ons kantoor op Industriepark Kleefsewaard. Hier verricht je ondersteunende werkzaamheden (backoffice) voor de stichting zoals (licht) administratief werk, Pr, en dossierbeheer. Binnen dit leerwerkbedrijf doen we aan Job crafting. Met meer plezier en energie naar je werk gaan kan als mensen zelf meer kunnen aanpassen in hun werk. Wij doen dit met job crafting: geef meer mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en een goede werk-privébalans. Dat zorgt voor duurzaam werk en beter functionerende mensen die gezonder en gelukkiger aan het werk kunnen en langer door kunnen werken.
Het uiteindelijke doel van job crafting is niet om iedereen alleen het werk te laten doen dat hij en zij “leuk” vindt. Job crafting betekent dat je zelf je functie vorm geeft, zodat het werk beter aansluit op de persoonlijke behoeftes en sterke kanten. Het gaat erom iedereen zo veel mogelijk de taken te geven die het best aansluiten bij hun persoonlijke sterke kanten, want dat ‘soort’ werk hou je echt een stuk(je) langer vol.

Medewerkers die job craften zijn de helft vitaler dan medewerkers die dat niet doen. Bovendien leveren ze meer kwaliteit, wordt hun toegevoegde waarde duidelijker, en weten werkgevers en opdrachtgevers beter dat ze de optimale bezetting hebben gevonden voor elke werkzaamheden. Dankzij het stage-, leer- en werkervaringsplek 026aanhetwerk kunnen wij Job crafting realiseren en je zo zelf helpen groeien naar betaald werk. En dit alles binnen ons ons netwerk!

Onze maatjes zijn gecertificeerde en opgeleide vrijwilligers en professionals die niet alleen aandacht schenken aan praktische zaken, maar ook aandacht hebben voor jou als persoon en jouw omgeving. Jouw Jobmaatje is er dus helemaal voor jou!

Aanmeldprocedure
In overleg met je wijkcoach kun je een bericht sturen via activerend werk of contact opnemen via onze website. Daarna wordt je uitgenodigd voor een intakegesprek. Vervolgens gaan we op zoek naar een Jobmaatje dat bij jou past. Zijn jullie na het kennismakingsgesprek er beide van overtuigd dat het Jobmaatje jou kan helpen je doel te bereiken? Dan gaan jullie samen aan de slag met duidelijke doelen en concrete afspraken. Een traject bestaat normaal gesproken uit 2 tot 4 gesprekken per maand, gemiddeld zes maanden lang (of soms langer). Je spreekt dit van tevoren met elkaar af. Als je uiteindelijk weer aan het werk bent, is dat voor jou en voor je Jobmaatje natuurlijk prachtig. Daar is het allemaal om te doen in het Jobmaatjes-project. Stuur een bericht voor meer informatie

Naam Jobmaatje coaching
Adres Westervoortsedijk 73 6827AV Arnhem
Soort werk
  • Coaching
Wat zijn de mogelijkheden
  • Ontmoeten
  • Een bijdrage leveren
  • Onbetaald werk
Werkzaamheden
  • Het coachen/begeleiden van mensen op de werklvloer
  • Het ondersteunen en coachen van je collega's op de werkvloer (na tweedaagse training|)
  • Vaardigheden verwerven zodat jouw toekomstige werkplek weerbaarder wordt en je de kans vergroot op het vinden van werk (opdrachten)
Welke opleidingen kan je volgen?
  • Branche-certificaten
Wat maakt deze werkplek uniek? Je eigen leer-werkervaringsplek creëren, in contact komen met het echte bedrijfsleven en daarbij maatschappelijk/ondersteunend bezig zijn voor en met je collega's op de werkvloer. M.a.w. een 'hart' voor de zaak en de mensen hebben. Daarnaast één op één begeleiding van een ervaren ondernemer en gecertificeerd coach die praktische en sociale ondersteuning biedt om naar jouw toekomstige werkplek te kunnen gaan werken en dat je daar eventueel bereid in bent om daar tijd en moeite in te willen investeren. Uiteindelijk als doel duurzaam (langdurig) uit te kunnen stromen.
Website http://026aanhetwerk.nl/